Våra projekt

ETT URVAL AV VÅRA
REFERENSPROJEKT

PÅGÅENDE PROJEKT

Radhus i Mölnbo

I den vackra sörmländska naturen, ca 45 minuter från Stockholms city ligger Mölnbo, ett gammalt anrikt stationssamhälle med ett aktivt föreningsliv, skolor och pendeltågsstation. Här bygger vi nu trivsamma lägenheter i bostadsrätt, endast 5 minuters promenad från stationen.
Pågående projekt med inflyttning i februari 2020 där Eneby Bygg agerat totalentreprenör. 

Projektet görs på uppdrag av Urban village AB.
Totalt 49 lägenheter. 2-4 rum och kök.

Glasberga Sjöstad

I Glasberga Sjöstad byggde vi ett område med 38 st friliggande villor i bostadsrättsform, Vårat första projekt till samman med Urban village. Här löper trivsel och gemenskap som en röd tråd genom hela området som hålls samman av genomtänkta gemensamhetsytor, lek- och grillplatser och gångstråk.

Yttereneby ladugård

Yttereneby Gård ligger inbäddad i det sörmländska kulturlandskapet mellan Skillebyholm och Ytterjärna Kulturcentrum och utgör en del av det biodynamiska jordbruket i Järna. Med ett växande antal mjölkkor och omställningen till lösdrift blev en ny modern ladugård nödvändig som förbättrar djurhållning, mjölkning och arbetsmiljön på gården. I samband med ladugården uppfördes en ny gödselbassäng samt en våtmarksanläggning. I uppdraget ingick allt från programarbete till byggprojektering samt projekteringsledning. Uppdraget genomfördes i nära samarbete med entreprenören.

Ytterjärna Mejeri

Totalentreprenör för Järna Mejeri ett mejeri som producerar ekologisk mjölk från de omkringliggande ekologiska kretsloppsgårdarna i Järna. Ett spännande projekt med komplicerade installationer. 

Wärsta gård

Förskola i Spånga med kreativa lokaler för en bredare undervisning och utbildning. Arkitekt Walter Druml ritade byggnaden som uppfördes under 2017 Byggnaden innehåller tre separata avdelningar i två plan med gemensamt kök.